Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі судитимуть екс-депутата, який взяв 30 тисяч гривень хабара

Прокурор області у цій справі сподівається на відповідний злочину вирок.

хабар2На стадії завершення перебуває кримінальне провадження за звинувачення депутата облради, керівника одного з комунальних підприємств, який отримав 30 тис. грн неправомірної вигоди, повідомив прокурор області Олександр Мартинюк.

Нагадаємо, 31 липня 2015 р. працівники СБУ в підозрі отримання хабара затримали Андрія Козака,  начальника КП “Архбудсервіс”, який до цього очолював міське КП МШЕД, пише “20 хвилин”.

Посадовець за надання одній із будівельних компаній можливості реалізовувати вигідні контракти на проведення ремонтних робіт, вимагав «відкат» у розмірі 12% від суми авансового платежу. Під час передачі грошей депутата було затримано.

Гроші передавали в одному з закладів харчування Тернополя. Ремонтні роботи в подальшому мали фінансуватися з бюджету.

За матеріалами СБУ прокуратура Тернопільської області відкрила кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Йдеться про одержання неправомірної вигоди.

Депутатові облради обрали запобіжний захід – тримання під вартою із одночасним визначенням застави в сумі 200 000 грн. Підозрюваний заставу одразу сплатив. Відповідно, під час слідства перебуває на волі.

– Я впевнений, що невдовзі буде проголошено вирок і обвинувачена особа понесе відповідне покарання, – каже Олександр Мартинюк.

 

Пошуки на Дністрі завершилися: другого рибалку теж знайшли утопленим

На Тернопільщині завершилася районна спікеріада. Список усіх голів райрад