Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі проведуть повну інвентаризацію землі

Комплексну програму економічного та соціального розвитку Тернополя на 2016 рік затвердили депутати на сесії міськради, що відбулася 22 грудня.

земля2У програму також включили питання інвентаризації міських земель. Фінансування програми буде передбачене у міському бюджеті на 2016 рік.

Раніше у Тернополі планувалось провести точкову інвентаризацію, яка мала б охопити лише 18 гектарів.

Але депутат міськради з фракції “Самопоміч” Андрій Шкула наполіг на тому, що інвентаризацію земель потрібно проводити комплексно, оскільки точкова нічого не дасть і це тільки даремне витрачання коштів на вітер.

– Повна інвентаризація, зокрема, дасть можливість сформувати кадастрові номери на землі запасу та ненадані землі, що відкриє для громади інформацію про наявні вільні землі. – пояснив депутат міськради Андрій Шкула. – Для мешканців міста спроститься процедура отримання земельних ділянок. Спроститься також і процедура продажу земельних ділянок на аукціоні. Окрім того вдасться ефективніше контролювати процес виділення земельних ділянок та не допускати порушень у земельній сфері. У результаті проведення повної інвентаризації очікується і економічний ефект у вигляді збільшення бюджетних надходжень, що власне і спостерігається у тих містах, де вже провели таку інвентаризацію.

 

Мер Тернополя Сергій Надал незабаром матиме шанс стати Президентом

У Тернополі в районі ринку “Мерседес” збив пішохода