Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі на Новий рік покажуть документальний фільм про Бандеру

1 січня відзначатимуть 107-річницю від Дня народження українського політичного діяча, ідеолога та теоретика українського національного руху, голови Проводу ОУН-Б Степана Бандери.

Бандера1З нагоди цього дня у Тернополі проведуть ряд заходів, повідомляє прес-служба міської ради.

Відтак, 1 січня 2016 року о 14.30 год. у парку ім. Т.Шевченка відбудеться покладання квітів до пам’ятника Степана Бандери.

Цього ж дня о 15.00 год. в Українському домі «Перемога» проведуть урочистості, а о 17.00 год. у КП «Палац Кіно» запланована демонстрація художнього фільму «Атентат. Осіннє вбивство у Мюнхені».

Слід зауважити, що кілька років тому у Тернополі 1 січня в Українському домі «Перемога» уже демонстрували документальний фільм про Степана Бандеру. Щоб заповнити зал тернопільські чиновники вчинили в дусі кращих радянських часів – зігнали на захід учнів з тернопільських шкіл і зібрали з них по 10 гривень за перегляд фільму.

Щоправда, привести дітей на захід міськради 1 січня не так просто, та окрім цього ще й екран виявився надто маленьким. Тож патріотичний захід перетворився на муки для школярів, які не могли висидіти до кінця фільму, та їхніх вчителів, які змушені були наглядати за своїми вихованцями.

Сподіваємося, що цього разу у Тернополі подібні заходи будуть проводитися з доброї волі їх учасників, а не з примусу залежних від міськради людей.

За рік на Тернопільщині було скоєно 21 вбивство, 14 людей зникли безвісти

У Тернополі водій іномарки насмерть збив пішохода і втік з місця ДТП