Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі депутати поділили півтора мільярда і навіть не побилися

На третій сесії міської ради, що відбулася у вівторок, 22 грудня, депутати прийняли бюджет Тернополя на 2016 рік.

сесия4Як і очікувалося, найжвавіші словесні баталії точилися якраз довкола бюджетного питання.

По-перше, бюджет хоч і рекордний по обсягу, але грошей традиційно не вистачає. По-друге, у депутатів було чимало зауважень з приводу справедливого розподілу коштів.

Зокрема, звучали закиди про те, що нерівномірно розподіляються кошти між навчальними закладами міста. Мовляв, якщо просумувати усі виділені кошти за останніх 5 років, то вийде, що одні школи отримали фантастичні суми, а інші залишилися обділеними.

Точилася суперечка і довкола ремонту дворів. Депутати хотіли, щоб у кожного на окрузі відремонтували бодай один двір, але наступного року планується ремонт тільки у 29-ти дворах. Тоді як цього року було відремонтовано 43 двори.

Врешті решт після жвавих дискусій, доповнень і зауважень бюджет Тернополя на 2016 рік таки прийняли.

Початково сума надходжень до бюджету складе більше 1 мільярда 500 мільйонів гривень.

До речі, журналісти “Галасу” ще швидше за міськрадівських бухгалтерів порахували і півтора тижня тому повідомляли, що бюджет міста на наступний рік орієнтовно сягатиме 1,5 мільярда.

Заступник міського голови Вікторія Остапчук під час презентації бюджету у сесійній залі розповіла, що у бюджеті уже враховано кошти, які виділені із державного бюджету на виплату зарплати вчителям та медикам.

Проте виділених урядом коштів вистачить лише на 9,5 місяців. Працівники тих бюджетних сфер, зарплати яких фінансуються із міського бюджету, заробітною платою будуть забезпечені до кінця 2016 року.

Але, як свідчить практика попередніх років, пізніше уряд додає субвенції на зарплату бюджетникам впродовж бюджетного року.

Окрім того, за словами міського голови Сергія Надала, у бюджеті передбачено кошти на продовження основних напрямків розвитку та модернізації міста.

Отож, гроші на наступний рік у казні Тернополя будуть. Головне – не красти і все буде добре.

У Тернополі біля “Старого млина” зіткнулися два автомобілі

У Тернополі уже розшукали водія, який втік з місця ДТП