Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі вчителям хочуть дати неймовірне: 13-ту зарплату і плюс 20% до окладу

Щомісячну надбавку до зарплати вчителям у розмірі 20% від посадового окладу, тринадцяту зарплату та премії переможцям конкурсів “Вчитель року” пропонує встановити депутат Тернопільської міської ради Олег Нитка.

школа4Депутат міськради, член фракції “Самопоміч” пропонує запровадити надбавки до зарплати педагогічним працівникам та преміювання кращих педагогів за рахунок коштів із міського бюджету, пише 0352.ua

Таку пропозицію депутат уже озвучив під час засідання постійної депутатської комісії з питань освіти і науки, засідання якої відбулося у четвер, 10 грудня.

“В епоху державного і духовного відродження України пріоритетна роль належить високоосвіченим людям. Особа формується у певному соціальному середовищі, водночас впливаючи на економічні, ідеологічні, загально-культурні особливості життя суспільства. Розвиток суспільства значною мірою залежить від людей в сфері освіти.

Сьогодні, в час важких соціально-економічних потрясінь, освітянам, яким і там, доволі важко прожити на вчительську зарплату, доводиться думати ще й про власне самовдосконалення. В місті, щороку, проводиться конкурс «Вчитель року» на якому вчителі не лише демонструють власні вміння та педагогічні наробки, а й діляться ними з широким вчительським загалом. Підготовка вчителів до даного конкурсу може займати декілька місяців, а безпосередня участь в конкурсі вимагає досить значних як психологічних так і матеріальних затрат”. – йдеться у зверненні Олега Нитки.

З метою заохочення працівників освітянської сфери до самовдосконалення та участі в конкурсах, формування високоякісного освітянського середовища, вивчивши досвід інших міст України депутат від “Самопомочі” пропонує:

Встановити щомісячну доплату педагогічним працівникам з міського бюджету, за престижність, в розмірі 20% від окладу.

Відновити щорічну разову виплату працівникам освіти так звану 13 зарплату.

Встановити преміювання вчителів за участь в міському етапі конкурсу «Вчитель року» в наступному обсязі: Учасник конкурсу – 500 грн. 5 місце – 1 000 грн. 4 місце – 2 000 грн. 3 місце – 5 000 грн. 2 місце – 8 000 грн. 1 місце – 10 000 грн. За перемогу в всеукраїнському етапі конкурсу 3 місце – 10 000 грн. 2 місце – 15 000 грн. 1 місце – 20 000 грн

Необхідну суму коштів депутат пропонує передбачити під час формування міського бюджету на 2016 рік.

За словами Олега Нитки надбавки з міського бюджету отримують, наприклад, у сусідніх Чернівцях. У Львові за шосте місце у конкурсі “Вчитель року” освітяни отримують премію у розмірі 2000 гривень, за перше – 25000 гривень.

Олег Нитка вважає, що незважаючи на всі економічні труднощі у бюджеті міста, який наступного року становитиме майже 1,5 мільярда гривень, необхідні кошти для стимулювання престижу вчительської роботи відшукати можна.

– Якщо переглянути скільки у нас комунальних приміщень здається в безкоштовну оренду, якщо подивитися скільки місць у парках здається за безцінь, гроші відшукати можна. Було б тільки бажання, – переконаний Олег Нитка.

Нагадаємо, наступна сесія Тернопільської міської ради відбудеться 22 грудня. На цій сесії депутати якраз і планують приймати бюджет міста на 2016 рік.

Поки Барна виносив Яценюка, другий тернопільський нардеп-забіяка виступав на мітингу

Наступного року ФК “Тернопіль” спробує вижити із бюджетом у 1,5 млн. грн.