Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У міській раді Тернополя вимальовується нова депутатська більшість

У Тернопільській міській раді більшість Надала не протрималася і до Нового року. Про це засвідчили результати голосування під час пленарного засідання сесії, що відбулося у вівторок, 22 грудня.

сесия4Перший тривожний дзвіночок для міського голови Сергія Надала пролунав, коли депутат від “Самопомочі” Юрій Штопко проштовхнув у порядок денний питання про недовіру начальнику міського управління архітектури Василю Бесазі.

За включення цього питання проголосували 34 депутати. Причому депутати проголосували за те, щоб розглянути його першочергово.

Однак, Сергій Надал трохи схитрував, засунувши це питання у кінець порядку денного.

Далі під час прийняття бюджетних питань депутати добряче підкорегували проекти рішень, підготовлені міськрадівськими чиновниками, і внесли з десяток різноманітних пропозицій, які набрали більшість голосів.

Під час розгляду земельного блоку питань депутати “зарубали” кілька рішень, принципових для міського голови. Зокрема, не проголосували за виділення земельної ділянки під будівництво ринку на Східному масиві.

Відчуваючи ситуацію у сесійній залі, Сергій Надал ще два земельних питання просто зняв із порядку денного, мотивуючи тим, що їх потрібно доопрацювати.

На завершення сесії депутати таки добралися до головного архітектора міста Василя Бесаги і більшістю голосів висловили йому недовіру.

Мер Тернополя Сергій Надал зауважив, що прийняте рішення не має юридичної сили і носить лише рекомендаційний характер. Нагадаємо, начальників управлінь призначає і звільняє тільки міський голова.

Втім, ця сесія засвідчила, що депутатська більшість у складі ВО “Свобода”, Блоку Порошенка та ВО “Батьківщина”, яка формувала виконавчий комітет, не діє. Сергій Надал наразі уже не має достатньої кількості голосів у сесійній залі.

Під час сесії, що відбулася 22 грудня, за принципові для депутатів питання разом голосували Блок Порошенка, “Самопоміч”, “Громадянська позиція”, “Народний контроль” і частина “Свободи”. Разом вони назбирували до 26-28 голосів.

13 арабів розбещували неповнолітніх дівчат, а потім подарували їх у Тернопіль

У Тернополі біля “Старого млина” зіткнулися два автомобілі