Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Барни кажуть, що не давали дозволу на реконструкцію в стилі Барбі

Замовник надбудови скандального будинку в Тернополі не звертався в департамент Тернопільської ОДА стосовно погодження зміни кольористики фасаду.

рожевий-димПро це повідомляє прес-служба Тернопільської обласної державної адміністрації.

Департамент культури, релігій та національностей направив замовнику реконструкції  з надбудовою будинку на вул. Січових Стрільців у Тернополі листа, щоб той подав документацію на розгляд. Крім того, департамент рекомендує, щоб питання кольору було розглянуте на містобудівній раді.

Про це наголосив заступник начальника управління – начальник відділу охорони культурної спадщини департаменту культури релігій та національностей ОДА Ярослав Пелехатий.

За словами службовця, будинок довший час знаходився в занедбаному, а окремі контруктивні елементи – в аварійному стані, потребував ремонту. Мешканці постійно піднімали питання про ремонт будівлі. Але ні в міській раді, ні в ЖЕКу кошти не знаходили.

«Був випадок, – продовжує Ярослав Омелянович, – коли будинок хотіли зносити і будувати там багатоповерхівку. Тільки завдяки тому, що це є пам`ятка архітектури, його не знесли».

На даний час, будинок викупила приватна особа, зробила проектну документацію і почалася реконтрукція будівлі. Вони зараз не завершені.  Резонанс викликала кольористика. Але це не остаточний колір будинку. Це є так званий підкладочний матеріал для пофарбування.
Після завершення робіт  з реконструкції та реставрації  будівлі буде виконано опорядження фасаду згідно попередньо погодженого паспорту.

Будинок по вулиці Січових Стрільців збудований у 1898 році як кутовий. У 1901 році будинок перебудували і добудували другий поверх. Тому є різниця між поверхами в стильових ознаках і оздобленнях. У 1994 році рішенням облвиконкому будинок взятий на облік як пам`ятка архітектури місцевого значення.

Нагадаємо, раніше міський голова Тернополя Сергій Надал заявив, що дозволи на реконструкцію будинку на вул. Січових Стрільців, 17 надав департамент культури та релігії Тернопільської обласної державної адміністрації. Наразі реконструкція будинку призупинена.

Донецький “Шахтар” побачив Париж і завершив виступи у Лізі Чемпіонів

У Бучачі іномарка насмерть збила пішохода