Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернопільський архітектор розповів чому не потрібно будувати ринок на Східному

Тернопільський архітектор Олег Фостяк позитивно оцінив рішення депутатів міськради не надавати земельну ділянку під ринок на Східному масиві.
Фостяк1“Правильно зробили депутати. По-перше, міська рада знову ж хоче щось зробити всупереч генплану, а це правопорушення. У матеріалах генплану записано, що кількість ринків у Тернополі перевищує мінімальний норматив більш, ніж у десять разів. При чому чудо-ринок на Шептицького, тоді ще не враховували.

За генпланом центральний ринок міста Тернополя має бути в сторону аеропорту за вул. Протасевича, а при нормативному радіусі обслуговування населення 2,5-3 кілометри це покриє Східний масив, центральну частину, і більшу частину Баму.

Зелені насадження там є спеціального призначення і вони є частиною санітарної зони від гаражів, підприємств, а також виконують роль шумозахисної зони від залізниці. Фраза “один товарищ сказал” дуже схожа до слів що ” кілька жителів звернулись”, а так колись прикривали рішення, в своїх інтересах, комуністи”. – написав Олег Фостяк у соціальній мережі Facebook.

Нагадаємо, на сесії Тернопільської міської ради 22 грудня депутати не надали дозволу на виділення земельної ділянки під будівництво ринку на Східному масиві. Основна причина відмови – заради ринку міськрада запланувала вирубати зелені насадженні на площі 0,61 га.

У Тернополі знайшли підозрюваного, який тричі мінував медичний університет

Викрадачів автомобіля “затримав” електричний стовп