Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернополянин убив товариша молотком, бо той ліг спати на ліжко взутий

Розпивання спиртних напоїв завершилося трагедією у селищі Велика Березовиця, що поблизу Тернополя.

vbybstvo (1)Під час сварки 63-річний місцевий житель наніс тілесні ушкодження своєму 59-річному знайомому та залишив його помирати, повідомили у секторі комунікацій головного управління Національної поліції у Тернопільській області.

Як усе відбувалося підозрюваний, через сильний стан алкогольного сп’яніння, пам’ятає погано, тож правоохоронцям довелося відтворити картину фатальних подій.

В ході досудового розслідування було встановлено, що підозрюваний запросив до себе додому потерпілого. Протягом трьох днів вони розпивали спиртні напої. З дому виходили лише за черговою пляшкою оковитої. Між товаришами неодноразово виникали сварки. Того трагічного дня підозрюваного обурило те, що гість почав ритися в його речах. Люті додало, коли товариш ліг спати на ліжко взутий.

Господар помешкання схопив молоток і обухом почав бити гостя по голові. За підрахунками експертів, наніс від 5 до 10 ударів. Заспокоївшись, підозрюваний пішов спати, залишивши свою жертву стікати кров’ю.

Вранці підозрюваний виявив свого товариша на кухні, проте останній ознак життя вже не подавав.

В цей час до будинку підозрюваного навідалася його сестра і почала з’ясовувати, що ж сталося.

Жінка викликала швидку, а вже медики, які констатували смерть потерпілого, зателефонували правоохоронцям.
За висновками судово-медичної експертизи, смерть пенсіонера настала внаслідок масивної крововтрати, зовнішньої кровотечі, численних ран голови.

Виїхавши на місце події, співробітники Тернопільського районного відділення поліції детально обстежили місце події, зібрали речові докази та вже невдовзі відтворили обставини скоєння злочину.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження. Дії підозрюваного слідчі кваліфікують за частиною 3 статті 136 ККУ – ненадання допомоги особі, яка перебуває в небезпечному для життя стані, що спричинило тяжкі наслідки. Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк від трьох до п’яти років або позбавлення волі на строк від двох до п’яти років.
Триває досудове розслідування.

На Тернопільщині сильний вітер залишив без електрики 19 сіл

У Тернополі зіткнулися три автомобілі