Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Скільки тисяч платять тернополяни за комуналку у двокімнатній квартирі?

Вартість комунальних послуг у двокімнатній квартири площею 50 квадратних метри за листопад становитиме близько однієї тисячі гривень.
тарифи1– У листопаді за жовтень я заплатила 820 гривень за комунальні послуги, – розповідає тернополянка Тетяна М. (прізвище жінка попросила не вказувати) – Близько 550 гривень із цієї суми – це була оплата за опалення і гарячу воду. Цього місяця я іще не отримала усіх рахунків. Але уже є рахунок на опалення і тільки від нього стає гаряче. Вже навіть не треба опалювати.

За словами жінки, за листопад за опалення її доведеться заплатити 749 гривень і 95 копійок.

– Ще плюс 34 гривні за гарячу воду. – продовжує тернополянка. – Разом тільки по рахунку від теплокомуненерго треба заплатити  784 гривні. За решту послуг (газ, холодна вода, електрика, утримання будинку) доведеться заплатити іще близько 250 гривень. І це при тому, що у нас встановлені лічильники і ми економимо. Отож, за все разом нам до оплати за комунальні послуги вийде більше 1000 гривень.

Тернополянка розповідає, що уже цікавилася питанням оформлення субсидії.

– Наші сусіди оформили субсидії і в них справді виходить платити за комунальні не так вже й багато. – каже пані Тетяна. – Але у нас субсидії поки не виходять. Справа в тому, що діти у нас уже дорослі. Нас живе четверо і усі – я, чоловік, донька та син, офіційно працевлаштовані. Зарплати у нас невеликі, але усе разом сумується, та й виходить, що ми без субсидій. Нам у квартирі тісно, потрібно думати про окреме житло для дітей, коли вони одружаться, а тут ще й добивають такими тарифами за комуналку.

Два “Пежо” не розминулися і відправили у лікарню 4 людей

За ухиляння від мобілізації тернополянин отримав два роки тюрми