Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Пенсіонерка так хотіла в Європу, що віддала шахрайці 1500 доларів і 7500 гривень

Спекуляції на тему євроінтеграції стали різновидом шахрайських оборудок. У Бережанах місцева пенсіонерка віддала невідомій 1500 американських доларів та 7500 тисяч гривень задля обміну на євро.

шахрай1На жаль, натомість отримала конверт з газетними нарізками, повідомили у секторі комунікацій Національної поліції у Тернопільській області.

“До 85-річної жительки райцентру у двері постукала невідома жінка. – розповів перший заступник начальника Бережанського відділу поліції Петро Панашій. – Спочатку попросилася до вбиральні, на що старенька не змогла відмовити. Відтак представилася працівницею гуманітарної організації Червоний хрест і стала розповідати про те, як Україна впевнено та швидко прямує до Європи. А, отже, найближчим часом гривня зміниться на євро. Далі запропонувала пенсіонерці «ведмежу послугу», мовляв, ви старенькі, вам буде важко вистоювати в банківських чергах, тож я з радістю обміняю ваші гроші на євровалюту”.

Довірлива пенсіонерка витягнула зі сховку 1500 американських доларів 7500 гривень і вирішила скористатися послугами невідомої добродійки. В обмін лиходійка простягнула бабусі конверт, запевнила, що там все пораховано й опечатано банком. Півгодини минуло з того часу, як шахрайка покинула оселю пенсіонерки. Аж тоді старенька заглянула до конверта, а там – порізана газета.

За фактом порушення розпочато кримінальне провадження. Поліцейські докладають зусиль, аби встановити та розшукати підозрювану, а краян вкотре застерігають бути пильними та уважними, не вестися на спокусливі пропозиції, не впускати до осель незнайомих людей.

У Тернополі головою районної ради обрали представника “Самопомочі”

Львів’янин важко травмувався у Кременці і потрапив у реанімацію