Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Олег Сиротюк розповів як “Свобода” працюватиме після поразки в обласній раді

Керівник фракції ВО “Свобода” у Тернопільській обласній раді Олег Сиротюк вважає, що у його партії достатньо сил, щоб впливати на прийняття рішень.

Сиротюк11“Вчора п’ять фракцій заявили про підписання коаліційної угоди у Тернопільській обласній раді, – каже Олег Сиротюк. – Відповідно від нас тепер чекають, що ми заявимо про свій перехід в опозицію. Але ми не розглядаємо позицію нашої партії як опозицію. Ми будемо працювати у депутатських комісіях, ми будемо працювати на пленарних засіданнях сесії, де буде відстоювати кожне питання. Якщо на розгляд депутатів потраплятимуть неправильні рішення, я думаю в середині самої коаліції буде дискусія. А якщо виникатиме така дискусія, значить у нашої фракції завжди буде можливість впливати на ситуація і неправильні рішення роботи правильними або взагалі блокувати їх.

Водночас Олег Сиротюк відмовився коментувати чому партія “Батьківщина” відмовилася підтримати його кандидатуру на виборах голови обласної ради. Адже лідер “Батьківщини” Юлія Тимошенко нещодавно радила своїм партійцям на місцях об’єднуватися зі “Свободою” проти чинної влади.

– Це їхнє рішення, яке вони прийняли. Тому хай вони самі при бажанні пояснюють чому голосували так, а не інакше. Я, як голова фракції партії “Свобода”, не можу коментувати рішення інших політичних сил. – зазначив Олег Сиротюк.

Нагадаємо, вчора, 8 грудня, на першій сесії головою Тернопільської облради обрали порошенківця Віктора Овчарука. Він виграв боротьбу за цю посаду у свободівця Олега Сиротюка.

Першим заступником голови облради став представник “Батьківщини” Василь Деревляний, заступником обрали представника “Самопомочі” Любомира Крупу.

На Дністрі один рибалка втопився, другого – ще шукають

Київське “Динамо” перемагає “Маккабі” і виходить в плей-офф Ліги Чемпіонів