Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині прокуратура відібрала землю у громадянки іноземної держави

Суд задоволив позов прокуратури Підволочиського району про передачу територіальній громаді земельної ділянки сільськогосподарського призначення площею понад 3 га та вартістю понад 100 тис. грн.

земля2Про це повідомляє прес-служба прокуратури у Тернопільській області.

Встановлено, що громадянка іноземної держави успадкувала земельну ділянку сільськогосподарського призначення, розташовану на території Кошляківської сільської ради Підволочиського району.

Однак, відповідно до вимог земельного законодавства, іноземним громадянам не можуть передаватись у власність землі сільськогосподарського призначення, а лише – несільськогосподарського, на яких розташовані об’єкти нерухомого майна, що належать їм на праві приватної власності.

У зв’язку з тим, що упродовж року спадкоємець не відчужила вказану землю в будь-який, передбачений законом спосіб, як це передбачено вимогами земельного законодавства, прокурор району звернувся з відповідним позовом до суду.

Підволочиський районний суд задоволив позов прокуратури про відчуження в громадянки іноземної держави землі сільськогосподарського призначення площею понад 3 га та вартістю понад 100 тис. грн. та передачу її у власність територіальної громади.

 

Жертви будівельної афери перекрили трасу на Тернопіль

У трасу Тернопіль-Львів закатають іще майже 200 мільйонів гривень