Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На ситуацію із використанням землі у Тернополі скаржитимуться у поліцію та прокуратуру

Депутат Тернопільської міської ради, член фракції “Самопоміч” Андрій Шкула погрожує подати скаргу у правоохоронні органи на ситуацію із використанням землі у місті. 

Кібляр“Міським земельникам, схоже, байдуже що відбувається з землею.
Вчора відбулось засідання депутатської земельної комісії. На комісії, традиційно був присутній й начальник відділу земельних ресурсів Віктор Кібляр.

Депутати, окрім земельних питань, заслухали й тернополянина, який прийшов розповісти про незаконну (на його переконання) забудову між будинками по Йосипа Сліпого 1 та 3. Там, за словами чоловіка, на ділянках (одна біля 111 метрів квадратних наданих для реконструкції входу бару “Майдан” та влаштування літнього майданчику інша (інші) надані на умовах сервітуту з обмеженим використанням) землекористувач збудував щось. Це щось не нагадує літній майданчик…

Тому вмене на комісії виникло логічне питання та прохання до пана Кібляра – «Яким чином, на ділянках даних під одне, з’явилось інше?». Висловив підозру, що це є порушення умов землекористування, порушення земельного законодавства, незаконна забудова в Центрі міста. Попросив комісію дати пану начальнику доручення з’ясувати цю ситуацію і підготувати на наступне засідання інформацію, бо ж місцеві мешканці кричать про дерибан, нищення історичної частини міста, самовільну забудову. На що почув: «Я не буду виконувати незрозумілих доручень…», а згодом додав, що такі з’ясування і перевірка того як використовується земля — не його компетенція і не компетенція його управління.

Так от хотів би публічно нагадати начальнкам управлінь чи відділів ТМР, що працюють вони згідно з законом та положенням. Якщо вікрити положення про відділ земельних ресурсів, то там можна побачити пункти: “р. 2. Основні завдання. 2.2. Здійснення самоврядного контролю за використанням і охороною земельних ресурсів в межах міста Тернополя.” Та р. 3. Функції відділу. 3.2. створює умови для раціонального і економічно обґрунтованого використання земель міста; 3.4. здійснює самоврядний контроль за додержанням власниками землі та землекористувачами земельного законодавства, встановленого режиму використання земель всіх форм власності відповідно до їх цільового призначення та умов надання; 3.5. виявляє землі, що використовуються не за цільовим призначенням та з порушенням установлених законодавством вимог;”.
Тому мені дивна позиція начальника земельного відділу. Але окей, не може то не може. Напишу в архбудконтроль, поліцію та прокуратуру, можливо вони можуть розібратись в тій ситуації і дати відповідь — є порушення умови використання землі і незаконна забудова, чи ні”. – написав Андрій Шкула на своїй сторінці у Facebook.

У Тернополі проведуть концерт присвячений 75-річчю з дня народження Джона Леннона

За нелегальний видобуток піску двом тернополянам загрожує до 3 років тюрми