Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Дві шахрайки видурили у тернополянки 53 тисячі гривень

У тенета двох аферисток потрапила 18-річна жителька Тернополя.

Про це сьогодні, 30 грудня, повідомили у секторі комунікацій головного управління Національної поліції у Тернопільській області.

Пройдисвітки так налякали та закрутили дівчині голову, що вона заради порятунку рідних винесла з дому 53 тисячі гривень. Поліцейські працюють над розкриттям злочину та застерігають громадян не довіряти незнайомим людям.

Як розповіла потерпіла, близько 16 години до неї на вулиці підійшла молода жінка і запитала, як пройти до ательє. Тернополянка сказала, що не знає і поспішила у своїх справах. Незнайомка пішла слідом.

Дорогою намагалася зав’язати розмову з дівчиною, почала залякувати її, що з рідними невдовзі станеться біда. Незнайомка представилася цілителькою і пообіцяла дівчині вирішити усі її проблеми.

В цей час до них підійшла ще одна молода жінка, яка підіграла зловмисниці. Вона сказала, що колись «рятівниця» допомогла їй вирішити сімейні негаразди. Шахрайська схема спрацювала.
Потерпіла побігла додому і винесла звідти кругленьку суму грошей. Відтак був обряд відмолювання гріхів, під час якого тернополянка і незчулася, як залишилися без грошей. Слід «рятівниць» теж прохолов.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за статтею 190 Кримінального кодексу України – шахрайство. Правоохоронці розшукують лиходійок.
Зі слів потерпілої складено фотороботи обох підозрюваних у вчиненні злочину.

шахрайка1  шахрайка2

Шахрайці на вигляд 30 років, була одягнена в темно-синій плащ, світло-фіолетову шапку, темні штани, чорні чоботи.

Її спільниці близько 20 років, була одягнена у чорну куртку, чоботи, світлий шарф.

Якщо ви впізнали даних осіб чи володієте інформацією про їх місце перебування, телефонуйте за номером: 27-11-70 або на лінію “102″.

Поліцейські звертаються до краян не втрачати пильність у будь-яких ситуаціях. Не довіряйте незнайомими людям, не ведіться на їхні пропозиції. Намагайтеся не підтримувати розмов з невідомими, тим паче, коли вони наполегливо намагаються зав’язати з вами розмову та залякують вас всілякими негараздами. Уникайте таких людей і тоді ви зменшите ризики стати жертвою шахраїв.

На Тернопільщині за 29 мільйонів доремонтують корпус лікарні та центр для пенсіонерів

Водій, який насмерть збив пішохода і втік з місця аварії, здався поліції