Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Від початку АТО у Тернополі вилікували від алкоголізму понад 130 бійців (ВІДЕО)

На Тернопільщині лікарі б’ють на сполох. Бійці, які повернулися з війни, все частіше намагаються вирішувати свої проблеми з допомогою алкоголю.

horilkaСергій відслужив у зоні АТО майже рік. Сьогодні чоловік одужує від алкогольної залежності. Боєць розповідає, що почав пиячити, щоб втамував біль від ран, отриманих на війні, а також страшних видовищ, яких не може забути, передає ZIK.

Боєць звернувся до лікарів тільки тоді, коли через отруєння алкоголем уже не міг ні спати, ні їсти. Про те, що визнав залежність і попросив медичної допомоги, чоловік не шкодує, бо впевнений, що знову повернувся до життя.

Сьогодні лікарі задоволені результатами лікування пацієнта і готові виписати Сергій. Після лікування чоловік знову повернеться на війну.

Боєць переконує, що більше навіть не подумає про алкоголь, оскільки врятуватися від такої залежності дуже складно. Підтверджують це і медики та наголошують, що одужувати від алкоголізму, звісно, потрібно фізично, але передовсім – психологічно.

«Важкі стани алкогольної залежності ми знімаємо протягом 5-10 днів. Після такого лікування фізична залежність зникає. Проте набагато складніше позбутися саме психологічної залежності. Така терапія може тривати навіть роками», – наголосив головний лікар Тернопільського обласного наркодиспансеру Василь Галанов.

Із початку АТО в Тернопільському обласному наркодиспансері від алкоголізму вилікували понад 130 бійців. Часто чоловіки починають пиячити не на фронті, а вже вдома. Психологи пояснюють це тим, що бійці або не мають підтримки рідних, або ж ця підтримка є надмірною.

«Один із бійців АТО пішов гуляти на вулицю і поряд з ними зірвалася петарда. Це для чоловіка стало настільки сильним стресом, що він тут же впав у стан шоку. Він побіг і сховався в підвал, де просидів декілька годин. Людина взагалі втратила орієнтацію в просторі та телефонувала до рідних, щоб вони приїхали та допомогли», – розповіла психолог Тернопільського обласного наркодиспансеру Інесса Чеченюк.

Військові капелани пропонують бійцям душевні розмови та молитву. Натомість лікарі закликають військових не боятися та звертатися з будь-якими чи то фізичними, чи то психологічними проблемами до спеціалістів.

На Тернопільщині “Хюндай” збив чоловіка, який бігав по дорозі

У Тернополі розповіли подробиці скандалу з іноземцями-педофілами