Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі кращим школярам хочуть платити гроші

Іменні стипендії для учнів загальноосвітніх шкіл пропонує запровадити депутат міської ради від Партії «Солідарність – Блок Петра Порошенка», голова комісії з питань освіти і науки Володимир Місько.

школа6За його словами, тих учнів, які є призерами всеукраїнських та міжнародних олімпіад, перемагають у спортивних змаганнях, мистецьких конкурсах чи беруть активну участь у шкільному самоврядуванні, потрібно відзначати та заохочувати до подальших звершень.

«Буде добре, щоб учні, які мають високі досягнення у галузі фізики, отримували стипендію імені Івана Пулюя, у галузі музики – імені Соломії Крушельницької. Принципово, щоб стипендії було названо на честь відомих постатей родом із Тернопільщини. Я переконаний: запровадження учнівських стипендій стане поштовхом для активізації навчального процесу, розвитку культури та спорту у нашому місті», – розповів Володимир Місько.

Він зазначив, що профільна депутатська комісія Тернопільської міської ради доручила управлінню світи і науки розробити проект Положення про учнівські стипендії.

Щоправда, помічник Тернопільського міського голови Максим Черкашин у соціальних мережах повідомив, що такі іменні стипендії у нашому місті діють вже кілька років поспіль.

На Тернопільщині під час пожежі загинув пенсіонер

У Тернополі заради нового базару вирубають пів гектара зелених насаджень