Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Боєць з Тернопільщини опинився в епіцентрі міжнародного скандалу

Батальйон ОУН заперечує причетність до зберігання та вимагання викупу за картини, викрадені з музею Західної Фрісландії.

Гуменюк1Про це йдеться в офіційній заяві батальйону, розміщеній на сторінці у Facebook, повідомляє Європейська правда.

Як відзначається в повідомленні, Борис Гуменюк, який згадується в розслідуванні музею, вже не входить до батальйону.

“Борис Гуменюк, який на поширюваній в інтернеті інфографіці позначений як “Командир батальйону ОУН”, ніколи не був командиром Добровольчого батальйону ОУН. В період з весни 2014 до березня 2015 він займався зв`язками з громадськістю і збором волонтерської допомоги для батальйону ОУН, яка, як згодом з`ясувалося, доходила до батальйону лише частково”, – наголошує батальйон.

Окрім того, як підкреслюється в повідомленні, бійці, зображені на інфографіках музею як причетні до вимагання викупу, ніколи не входили до добровольчого батальйону ОУН.

“Вимагаємо офіційних спростувань та вибачень у представника музею Західної Фрісландії Артура Бранда за наклеп на Добровольчий батальйон ОУН, який від початку війни й дотепер захищає цілісність держави в зоні АТО”, – наголошується в заяві батальйону.

Як повідомлялося, представник музею Західної Фрісландії Артур Бранд заявив, що колекція з 24 вкрадених картин знаходиться в руках батальйону ОУН, який намагався вторгувати за них 50 млн євро.

Нагадаємо, Борис Гуменюк, народився у селі Острів Тернопільського району. Він є автором кількох поетичних збірок, член Спілки письменників України.

 

Нічого святого! Житель Тернопільщини обікрав капличку

З нового року тролейбуси у Тернополі будуть їздити вдень і вночі