Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Барна каже, що на Дністровську ГЕС інвестори готові дати 1 млрд. євро

Вчора під час звітної прес-конференції голова Тернопільської ОДА Степан Барна висловив свою позицію стосовно «популярної» останнім часом теми спорудження ГЕС на Дністрі.

Барна4–          Є проект, навіть не проект, а ідея щодо будівництва гідроелектростанції на Дністрі. Начебто, навіть є інвестиції, була озвучена цифра, що ніби європейські інвестори готові надати 1 млрд. євро під усі станції, що мають бути збудовані за цим проектом. Але знову ж таки, ніхто нічого не буде робити без згоди людей.

Але з іншого боку, я як голова адміністрації не можу так просто відкинути можливості будь-яких інвестицій в область. Бо сьогодні ви мене сварите за те, що я захищаю екологію, а завтра будете сварити, бо не створюю робочих місць, а післязавтра буде сварити за те, що вам доводитися дорого платити за гідроелектростанцію, а ще будете сварити за те, що працює атомна станція в Нетішині і вона становить загрозу для половини України, – говорить Степан Барна.

Очільник області наголосив, що сьогодні тільки вивчається, аналізується ця ідея, поруч із тим, здійснюється пошук альтернативних, недорогих джерел енергії. Проте, позиція Степана Степановича така, що краще відновлювати роботу тих ГЕС, які працювали на річках Тернопільської області раніше, а їх є кілька десятків, пише “Сорока”

Водій, який насмерть збив пішохода і втік з місця аварії, здався поліції

Через будівництво ГЕС на Дністрі у Тернополі пікетуватимуть облраду