Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі урочисто засвітили головну ялинку міста (ФОТО)

У День Святого Миколая, 19 грудня, на Театральному майдані відбулося урочисте засвічення вогнів головної тернопільської ялинки та освячення Різдвяної шопки.

ялинка4  ялинка5

Спочатку на сцені відбулося театралізоване дійство, далі тернопільські пластуни передали міському голові Вифлеємський вогонь Миру та спільно з очільником міста та сотнями тернополян засвітили вогні головної ялинки міста.

Як зауважив міський голова Сергій Надал, цього року оновлено святкову ілюмінацію на головній площі міста та головній ялинці, а також святковий настрій даруватиме і нова ілюмінація на вулиці Валова та Сагайдачного.

ялинка7   ялинка8

«Знаковим є те, що ми засвічуємо ялинку в день святого Миколая. Напередодні цього дня і діти і дорослі перебувають у настрої очікування дива, у святковому піднесенні. Сьогодні як ніколи хочеться просити в святого Миколая головного подарунку для України – миру, злагоди, процвітання та розвитку, – зазначив Сергій Надал. – Складна ситуація в країні і війна накладають важкий відбиток на Новорічно-Різдвяні свята. Не у всіх тернопільських сім’ях зараз радість і свято. Ми всі маємо про це пам’ятати. Пам’ятати про солдатів і добровольців на фронті. Пам’ятати про тих, кому зараз не просто звести кінці з кінцями через бідність і матеріальну скруту. Тому, очевидно, Новий рік, Різдво має стати нагодою для добрих справ і милосердя, для безкорисливої допомоги і співпереживання».

На завершення священнослужителі усіх релігійних конфесій освятили Різдвяну шопку з живими ягнятами, яку традиційно кожного року встановлюють на Театральному майдані.

 

Чарівних тернополянок запрошують на кастинг конкурсу краси

Ресторан “Європа плюс”, що в центрі Тернополя, припиняє свою діяльність