Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Сьогодні у “білому домі” боротимуться за нефартову посаду

У вівторок, 8 грудня, зберуться новообрані депутати Тернопільської обласної ради. Перше засідання новообраної облради розпочнеться о 10.00. Депутати набудуть повноважень.

ода111А далі шляхом таємного голосування обиратимуть нового голову обласної ради та заступників.

Боротьба за крісло голови облради обіцяє бути гарячою та напруженою. Втім, слід зауважити, що впродовж останнього десятиліття посада голови Тернопільської обласної ради не фартова для політиків.

Так, у 2005 році була порушена кримінальна справа проти тодішнього голови Тернопільської облради Анатолія Жукінського, якого підозрювали у корупційній афері з продажу-купівлі автомобіля. Гучний судовий процес закінчився, як і більшість справ, пов’язаних з корупцією, – складу злочину не довели, але репутацію чоловікові зіпсували, з посади усунули і з політики також.

У 2006 році Тернопільську обласну раду очолив бютівець Михайло Миколенко. Хоч і обійшлося, без корупційних скандалів, але тимошенківцю не пощастило. Він не зумів допрацювати на цій посаді до кінця терміну – облраду розпустили достроково і оголосили нові вибори, після яких пан Миколенко пішов на пенсію.

У 2009 році після позачергових виборів головою Тернопільської облради став свободівець Олексій Кайда. Через три роки Кайда став народним депутатом, але і в нього у політичній кар’єрі не все гладко. Минулого року він програв парламентські вибори у Тернополі, цього року програв вибори до Київської міської ради. Щоправда, колеги по партії працевлаштували Кайду заступником мера в Івано-Франківську, але як воно буде далі – побачимо.

У 2012 році головою Тернопільської облради обрали ще одного свободівця – Василя Хомінця. Цікаво, що і для нього крісло голови облради стало фінішним у політичній кар’єрі. Перебуваючи на високій посаді, пан Хомінець настільки розгубився, що не зміг визначитися з ким дружити, а потім і йти на місцеві вибори – зі старими друзями свободівцями, чи з новими із Блоку Порошенка.

У підсумку Василь Хомінець взагалі пропустив місцеві вибори і тепер може претендувати хіба що на незначну посаду в органах влади. Тож ланцюг невдачників пан Хомінець так і не зміг перервати.

 

 

 

У ФК “Тернопіль” гравці по 12 місяців не отримують зарплати

У Тернополі “алкогольні сепаратисти” отруїли шістьох військових (ВІДЕО)