Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Поліція затримала обох грабіжників, які відібрали у підприємця два мільйони

Поліцейські Чорткова та апарату Головного управління Національної поліції Тернопільщини розкрили замах на вбивство та розбійний напад, вчинений на чортківчанина. Підозрюваними виявилися двоє молодих людей.

грабиж2Один – уродженець Запорізької області, який вже декілька років проживає та займається підприємництвом у Чорткові, його спільник – житель Оришківців Гусятинського району.

У Чорткові розповідають, що місцевий 29-річний бізнесмен чимало заборгував своїм знайомим, тож мотивом злочину могли стати тільки гроші. Сам підозрюваний на це відповіді не дає. А от що спонукало стати спільником важкого злочину 30-річного жителя Гусятинщини – невідомо.

Як розповів заступник начальника Чортківського відділу поліції-начальник слідчого відділення Анатолій Мельник, злочин був ретельно спланований. Зі свідчень підозрюваних, вони планували позбавити життя потерпілого. Тому в основу кримінального провадження, розпочатого щодо зловмисників, лягло дві статті Кримінального кодексу – замах на вбивство з корисливих мотивів (частина друга пункт 6 статті 115 ККУ) та розбійний напад, спрямований на заволодіння майном в особливо великих розмірах (частина 4 статті 187 ККУ).

Як повідомив начальник Головного управління Національної поліції Тернопільщини Олександр Богомол, робота щодо розкриття цього резонансного злочину була настільки оперативною та масштабною, що правоохоронцям вдалося не допустити виїзду за кордон одного з підозрюваних, а, за інформацією поліцейських, чортківчанин мав намір втекти до Росії.

Переслідували оперативники його майже по всій території України. Зловмисник шукав укриття і на Франківщині, і в Дніпропетровську, і на Вінничині, де в одному з населених пунктів Гайсинського району його й затримали. Уникнути покарання йому не вдасться.

грабиж3    грабиж4

Аби встановити особу іншого зловмисника, поліцейським довелося докласти чимало зусиль. Потерпілий його раніше ніколи не бачив і не встиг розгледіти до моменту, коли той закинув йому на голову петлю з металевого тросу. З’ясувалося, спільником чортківчанина був житель Гусятинщини. Саме йому належала автівка марки «Шкода Октавія» на якій нападники приїхали на зустріч з жертвою, саме в салоні цього авто планувалося вбивство і саме 30-річний чоловік взяв на себе роль ката.

Як встановили правоохоронці, одразу після невдалого замаху, але з сумкою грошей, яку нападники зірвали з потерпілого, коли той виривався з металевої петлі, злочинний дует взяв курс на Франківщину. Проте довго в сусідній області не затримався. Повернувшись на Чортківщину, зловмисники зупинилися у селищі Нагірянка, в родичів одного з них.

Там поділили гроші і домовилися, що швагро спалить автівку. Останній виконав прохання зловмисників. За сім кілометрів від населеного пункту, в полі, поліцейські застали дотліваюче заднє колесо іномарки. Машина згоріла вщент.

У цей час 29-річний чортківчанин був ще в бігах, а його спільник, впевнений, що про нього поліцейським нічого не відомо, спокійно ходив вулицями рідного села.
За три доби поліцейські уже допитували підозрюваних. Нині 29-річний чортківчанин та його спільник арештовані, повідомили у секторі комунікацій головного управління Національної поліції у Тернопільській області.

Жителька Тернопільщини за 7 тисяч гривень “виграла” автомобіль

Історія одного хабара. Як податківець взяв 20 тисяч і вийшов сухим із води