Тернопіль збільшиться на 1000 гектарів

У сесійній залі міської ради 12 листопада фахівці Українського державного науково-дослідного інституту проектування міст «Діпромісто» представили проект змін до генерального плану Тернополя.
На засіданні були присутні представники міської та обласної спілки архітекторів, будівельники, фахівці міської ради та представники громадськості.

Експерт із Києва – головний фахівець державного проектувального інституту «Діпромісто» Тамара Шидловська каже, що зміни у генеральний план Тернополя внести необхідно.

«За цей час відбулися зміни у законодавстві, були прийняті нові законодавчі акти та державні будівельні норми виконання проектної документації, також була містом виготовлена нова топографічна зйомка і усе це виявило деякі недоліки при розробці попереднього плану.

У представленому нами проекті було усе уточнено, враховано доступ до державної бази публічного земельного кадастру, – каже Тамара Шидловська. – Відтак, згідно з проектом змін, місто збільшиться майже на 1000 га в межах земель міської ради, запропоновано винесення промислових підприємств, структурований підхід до житлових зон, а також розміщення таких соціально важливих об’єктів, як школи, дитсадки та поліклініки».

Наразі фахівці «Діпроміста» лише представили проект змін, відповідали на запитання архітекторів та інших фахівців.

“Тепер проект змін буде направлений у відповідні служби на погодження, далі буде експертиза і лише після отримання цього дозвільного документу, генплан буде винесений на розгляд сесії міської ради”, – пояснила заступник міського голови Вікторія Остапчук.

Зауважимо, що представники громадськості не в захопленні від запланованих змін до Генерального плану.

Зокрема, депутат міськради Назар Зелінка нещодавно заявляв, що міськради, згідно підготовленими змінами до Генплану, планує віддати під забудову земельну ділянку у зоні зелених насаджень, що поблизу 23-ої школи.

-

This website uses cookies.