Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Як у Тернополі відзначали День української писемності та мови

Уже стало традицією у листопаді проводити заходи, присвячені Дню української писемності та мови і вшануванню пам’яті Нестора Літописця.

школа-29Щорічно 9 листопада в день вшанування пам’яті Преподобного Нестора-Літописця вся Україна відмічає День української писемності та мови.

«Усе минає, а слово залишається. Зникають у безвісті держави, володарі, раби, на порох розсипаються величні будівлі, вмирають дерева, пересихають ріки, гори перетворюються на купу каміння,  а написане слово залишається», – такими словами розпочала музично-літературну композицію в 9-Б класі вчителька української мови та літератури Тернопільської СШ №29 Лілія Похила.

На святі звучали вірші та пісні  про мову, смішні діалоги сучасної молоді. Також  учні пригадали сумні сторінки з історії  русифікації української мови.

Із заключним словом виступила  заступник директора директора школи  Петренко Л.В.   яка сказала, що кожна людина повинна вивчати і шанувати рідну мову, яка віддзеркалює душу народу, його історію.

У нашій мові є чимало захоплюючого і дивовижного. І щасливі ми, що народилися й живемо на такій чудовій, багатій, мальовничій землі – у нашій славній Україні.

школа-29Ашкола-29Б

На Тернопільщині скоротили 818 міліцейських посад

На Тернопільщині на виборах у районні ради перемогли Блок Порошенка та “Батьківщина”