Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Як поділили депутатські комісії у Тернопільській міській раді

Великий розподіл портфелів відбувся вчора, 11 листопада, під час першої сесії Тернопільської міської ради.

сесия4Депутати обрали не тільки секретаря міськради та заступників міського голови, але й сформували склад та керівництво постійних депутатських комісій.
Отож, згідно з вчорашніми рішеннями, у новій міськраді буде 8 комісій.

У 4 комісіях керівні посади дісталися “Свободі” – у бюджетній, регламентній, містобудівній та житлово-комунальній.
Колишній секретар міськради Ігор Турський очолив бюджетну комісію. Колишній голова обласної організації “Свободи” Володимир Стаюра очолив регламентну комісію. Містобудівну комісію очолила Наталія Паньків, дружина екс-депутата міськради та банкіра Віктора Паньківа. Житлово-комунальну комісію очолив Іван Сороколіт.

Порошенківці отримали керівництво у двох комісіях. Однокурсник Степана Барна та викладач ТНПУ Володимир Місько очолив освітню комісію, а генеральний директора торгово-розважального центру Михайло Ібрагімов очолив майнову комісію.
ВО “Батьківщина” отримала керівництво лише в одній комісії, але в найважливішій – земельній. Тепер усі земельні питання в місті візуватиме анестезіолог Андрій Артимович.

Представник “Народного контролю” Роман Ляхович очолив медичну комісію.

Три політичні сили, представлені у міськраді, залишилися без керівних посад у депутатських комісіях. Це “Самопоміч”, Громадянська позиція та Радикальна партія Олега Ляшка.

Під Тернополем двоє дітей отруїлися чадним газом

На Тернопільщині психічно хворих утримували в карцері у нелюдських умовах (ФОТО)