Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Яким буде курс долара в Україні наступного року?

Міністерство фінансів закладає як макропоказник на 2016 рік середньорічний курс гривні до долара на рівні 24,1 гривні за долар.

гривняПро це повідомила журналістам міністр фінансів України Наталя Яресько, передає УНІАН.

“Закладаємо, в середньому 24,1”, – сказала Яресько.

Також Яресько повідомила, що Мінфін планує подати проект державного бюджету на 2016 рік за “кілька тижнів”, оскільки бюджетний процес безпосередньо пов’язаний з узгодженням податкових змін.

“Ми намагаємося звести цей бюджет з податковою реформою. Сподіваюся, ми зможемо його подати за кілька тижнів”, – сказала Яресько.

Як повідомлялося, 14 вересня Кабінет міністрів затвердив законопроект про держбюджет України на 2016 рік і подав його на розгляд Верховної Ради, але згодом відкликав документ для подальшого доопрацювання.

За інформацією Міністерства фінансів, держбюджет на 2016 рік передбачає дефіцит на рівні 3,7% ВВП, курс гривні на рівні 24,1 гривні за долар і засноване на прогнозі зростання ВВП на 2% за інфляції 12%.

На думку глави уряду Арсенія Яценюка, проект державного бюджету України на 2016 рік і пропонована податкова реформа мають бути узгоджені з ключовим кредитором країни – Міжнародним валютним фондом і відповідати принципам і цілям програми реформ уряду.

Сьогодні, 5 листопада, Міжбанк відкрився доларом по 22,82 грн.

У комерційних банках Тернополя долар сьогодні можна придбати в середньому по 24,5 грн.

У Бережанах з аукціону одне приміщення продали за 1,4 млн. гривень

Тернополянин отруївся у гаражі вихлопними газами