Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Щоб зупинити Путіна тернополяни зібрали на армію 83 мільйони гривень

Майже 83 млн грн військового збору сплатили на Тернопільщині. Таку суму військового збору перерахували жителі області до бюджету за десять місяців 2015 року.

armija1Виконання прогнозного показника становить 104,9%, повідомили у відділі комунікацій головного управління ДФС у Тернопільській області.

За словами начальника Головного управління ДФС у Тернопільській області Ігоря Комендата, впродовж жовтня поточного року до бюджету області надійшло 10,7 мільйонів гривень військового збору.

Варто нагадати, що військовий збір запроваджено з 3 серпня 2014 року. Ставка цього податку складає 1,5 відсотка від об’єкта оподаткування. Його платниками є фізичні особи – резиденти та нерезиденти, які отримують доходи в Україні.

Відповідальними за утримання (нарахування) і сплату (перерахування) військового збору в бюджет є роботодавці, що виплачують доходи у вигляді заробітної плати на користь платника податків, та податкові агенти — для оподатковуваних інших доходів із джерела їх походження в Україні.

Згідно зі змінами до Податкового кодексу, справляння військового збору продовжено до набрання чинності рішення Верховної Ради України про завершення реформи Збройних Сил України. Одночасно розширено базу оподаткування військовим збором. Відтепер оподаткуванню підлягають всі доходи, визначені статтею 163 Податкового кодексу України.

Зокрема, до таких доходів, крім зарплати та прирівняних до неї виплат, відносяться орендна плата, купівля продаж рухомого і нерухомого майна, виплата дивідендів, переоформлення спадщини, інвестиційний прибуток та інші доходи.

Магазинний злодій, щоб сховатися від поліції, прикинувся манекеном

У тернополян іще є три дні, щоб прокласти найкращий туристичний маршрут області