Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Чиновника, який у нетверезому стані скоїв резонансне ДТП, лише оштрафують

Лише за керування автомобілем у нетверезому стані відповідатиме перед законом посадовець Ігор Луцик, який скоїв аварію 13 жовтня на проспекті Злуки.

dtp22Нагадаємо, це була резонансна аварія. Цей чоловік тоді був нетверезим за кермом, відтак люди, які зібралися на місці аварії, хотіли вчинити над ним самосуд.

У аварії постраждав тернополянин. Із закритою черепно-мозковою травмою, струсом головного мозку та забоєм грудної клітки він потрапив до обласної університетської лікарні, пише “20 хвилин“.

– Кримінальну справу за фактом цієї аварії закрили, адже судово-медична експертиза кваліфікувала у потерпілого легкі тілесні ушкодження, – повідомив начальник сектору комунікації Головного управління національної поліції в Тернопільській області Сергій Крета. – Матеріали про те, що водій був за кермом у нетверезому стані, направили в ДАІ для адмінпокарання. Відтак суд має визначити розмір штрафу для цього водія та вирішити, чи позбавляти його водійського посвідчення.

Про те, який штраф заплатив пан Луцик і чи залишили йому права на керування автомобілем, наразі невідомо. 13 листопада в ДАІ нам повідомили, що наразі матеріали про адмінпокарання до них ще не надійшли.

Нагадаємо, аварія сталася 13 жовтня близько 21.00 на проспекті Злуки. На пішохідному переході зіткнулось Renault Trafic і ВАЗ-2106. За попередньою версією, водій Renault Trafic виїхав на зустрічну смугу і лоб в лоб зіткнувся з авто ВАЗ. Водій Renault Trafic – на той час високопосадовець ОДА – в.о. начальника тернопільського Держгеокадастру Ігор Луцик. Це підтвердив одразу на місці аварії начальник обласної міліції Олександр Богомол.

Причому пан Луцик тоді стверджував, що за кермом сидів не він. Від чоловіка було чути алкоголем, відтак люди, які зібралися на місці аварії, хотіли вчинити над ним самосуд. Правоохоронці забрали Ігоря Луцика до лікарні для освідчення та перевірки вмісту алкоголю у крові. Проте від проходження судмедекспертизи він відмовився, повідомляли тоді в міліції.

Також зауважили, що є очевидці, які бачили що цей водій був нетверезим. Врешті машину забрали на арештмайданчик, а Ігоря Луцика відпустили та розпочали розслідування усіх обставин аварії.

Правоохоронці тоді порушили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 286 Кримінального кодексу України – «Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження». Проте вже тоді в міліції додали, що справу можуть перекваліфікувати, все залежить від ступеня важкості травм потерпілого.

Тернополяни скаржаться на космічні побори в улюбленій школі Надала

Україна перемогла Словенію у першому матчі плей-офф відбору на Євро-2016 (ВІДЕО)