Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі міру покарання для хабарників визначають відносно курсу долара?

Скільки взяв хабаря, стільки й отримає штрафу – таке рішення прийняв суд стосовного липкорукого працівника ДАІ.

хабар-міліціяПрокуратура області підтримала державне обвинувачення у кримінальному провадженні стосовно одного з інспекторів УДАІ УМВС України в області, який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 369-2 КК України (зловживання впливом).

Досудовим розслідуванням встановлено, що працівник міліції, перебуваючи у відпустці, пообіцяв жителю Тернополя посприяти у поверненні йому вилученого працівниками ДАІ свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу за винагороду в розмірі 600 доларів США. Під час отримання цих коштів його затримали правоохоронні органи, повідомили у прес-службі прокуратури області.

Вироком Тернопільського міськрайонного суду обвинуваченого визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення та призначено покарання за ч. 2 ст. 369-2 КК майже 13 тис грн штрафу. По нинішньому валютному курсу це вийде навіть менше, ніж 600 доларів.

Окрім того, правоохоронця звільнено із займаної посади за вчинення корупційного злочину. Але і це не біда для хабарника, адже ДАІ і так розформовують.

 

Файне місто хоче опікуватися кораблем “Тернопіль 1540”

У Тернополі нові депутати землю ділили 9 годин