Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі міняють Генплан і обіцяють забудувати три мікрорайони

Сьогодні, 5 листопада, у міській раді відбулося засідання робочої групи, яка розглядає проект змін до Генерального плану міста та коригування плану зонування території, а також узагальнює усі пропозиції до цього документу від тернополян.

Genplan_051115_01Як повідомляє прес-служба Тернопільської міської ради, проект внесення змін до Генерального плану міста був розроблений спеціалізованим київським державним науково-дослідним інститутом проектування міст «Діпромісто».

Наступного тижня представники цього підприємства перебуватимуть у Тернополі для презентації змін, обґрунтування та надання фахових відповідей щодо різних питань, які виникають у членів робочої групи.

Проект змін до Генерального плану був оприлюднений на сайті 15 вересня 2015 року і впродовж місяця тернополяни могли подавати свої пропозиції та зауваження щодо цього документу.

«Зміни до генплану необхідно вносити у зв’язку з розвитком міста та залучення інвесторів, – каже заступник міського голови Тернополя Вікторія Остапчук. – У Тернополі сьогодні уже є розроблені три детальні плани забудови мікрорайонів «Кутківці», «Пронятин» та «Північний», які забезпечують систематичну забудову, визначають зони відпочинку та місця для побудови шкіл, дитсадків та інших закладів інфраструктури».

 

У теребовлянського фермера через суд відібрали 56 гектарів землі

У парку біля 23-ої школи планують збудувати багатоповерхівку