Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Борщові коаліція “Батьківщини” і “Свободи” перемогла Блок Порошенка

Борщів став першим районним центром де на виборах голови районної ради перемогла коаліція “Батьківщини” та “Свободи”.

borschivВідбулася перша сесія Борщівської районної ради 7 скликання, на якій депутати обрали голову та заступника.

За результатами голосування новим головою Борщівської районної ради став представник партії ВО “Батьківщина” Іван Кобилянський. За кандидатуру тимошенківця проголосували 26 із 36 депутатів районної ради.

Його опонент, висунавець від Блоку Порошенка Ярослав Гнатюк набрав лише 5 голосів.

Заступником голови Борщівської районної ради обрали свободівця Андрія Русенка.

До обрання на посаду голови районної ради Іван Кобилянський очолював фермерське господарство “Скеля”, свободівець Андрій Русенко до обрання заступником голови райради вважався тимчасово безробітним.

За результатами голосування у Борщівській районній раді сформувалася антипорошенківська коаліція, в якій основу складають “Батьківщина” і “Свобода”.

Таким чином, Борщів став першим районним центром, де спрацювала вказівка від партійних лідерів з Києва формувати антипрезидентську опозицію у складі “Батьківщини” та “Свободи”.

До цього тимошенківці отримали посаду голови районної ради у Монастириську, однак там сформувалася коаліція у складі “Батьківщини”, БПП і “Народного контролю”.

Нагадаємо, за результатами виборів, що відбулися  25 жовтня, до Борщівської районної ради потрапили 8 політичних сил. “Батьківщина” отримала 8 депутатів, “Свобода” – 7, Блок Порошенка – 6, Радикальна партія – 4, Демократична партія, “Громадянська позиція” і “Народний контроль” – по 3 і Укроп – 2.

Як журналісти намагалися потрапити в гості до звільненого Камінського

Тернопільський депутат розповів про “чудасію” у вирішенні земельних питань