Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернопіль збільшиться на 1000 гектарів

У сесійній залі міської ради 12 листопада фахівці Українського державного науково-дослідного інституту проектування міст «Діпромісто» представили проект змін до генерального плану Тернополя.
Genplan_051115_01На засіданні були присутні представники міської та обласної спілки архітекторів, будівельники, фахівці міської ради та представники громадськості.

Експерт із Києва – головний фахівець державного проектувального інституту «Діпромісто» Тамара Шидловська каже, що зміни у генеральний план Тернополя внести необхідно.

«За цей час відбулися зміни у законодавстві, були прийняті нові законодавчі акти та державні будівельні норми виконання проектної документації, також була містом виготовлена нова топографічна зйомка і усе це виявило деякі недоліки при розробці попереднього плану.

У представленому нами проекті було усе уточнено, враховано доступ до державної бази публічного земельного кадастру, – каже Тамара Шидловська. – Відтак, згідно з проектом змін, місто збільшиться майже на 1000 га в межах земель міської ради, запропоновано винесення промислових підприємств, структурований підхід до житлових зон, а також розміщення таких соціально важливих об’єктів, як школи, дитсадки та поліклініки».

Наразі фахівці «Діпроміста» лише представили проект змін, відповідали на запитання архітекторів та інших фахівців.

“Тепер проект змін буде направлений у відповідні служби на погодження, далі буде експертиза і лише після отримання цього дозвільного документу, генплан буде винесений на розгляд сесії міської ради”, – пояснила заступник міського голови Вікторія Остапчук.

Зауважимо, що представники громадськості не в захопленні від запланованих змін до Генерального плану.

Зокрема, депутат міськради Назар Зелінка нещодавно заявляв, що міськради, згідно підготовленими змінами до Генплану, планує віддати під забудову земельну ділянку у зоні зелених насаджень, що поблизу 23-ої школи.

Водій з Тернопільщини скоїв смертельну аварію у сусідній області

У зоні АТО загинув боєць із Тернопільщини