Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернопільські заробітчани надурили державу майже на 400 тисяч гривень

195 громадян, перебуваючи за кордоном, отримували компенсацію по догляду за особами, що досягли 80-річного віку.  

zarplata-v-konvertahНа Тернопільщині Управління соціального захисту населення Підгаєцької РДА зайво виплатило державної допомоги майже на мільйон гривень.

Зайву виплату державної соціальної допомоги на загальну суму понад 950 тис. грн виявили фахівці Держфінінспекції в Тернопільській області під час ревізії Управління соціального захисту населення Підгаєцької райдержадміністрації.

«Зокрема, через те, що деякі громадяни подали недостовірні відомості про отримані доходи, володіння чи користування земельними ділянками і транспортними засобами, управління зайво виплатило їм державну соціальну допомогу як малозабезпеченим сім’ям на загальну суму 575 тис. грн, — повідомляють у прес-службі Держфінінспекції в Тернопільській області. —

Окрім того, 195 громадян, оформлених як піклувальники за інвалідами І групи та особами, що досягли 80-річного віку, фактично не здійснювали такого догляду, бо певний час перебували за межами країни.

Однак вони отримали від управління компенсацію, а з державного бюджету за них безпідставно переказували до Пенсійного фонду України єдиний соціальний внесок. Це призвело до зайвого витрачання 383 тис. грн».

Матеріали ревізії передано до правоохоронних органів.

На Тернопільщині в’язні тікають з тюрем так легко, як діти зі школи

Барна віддав Деревляному в оренду ставок площею 16 гектарів