Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернопільським свободівцям і порошенківцям пропонують офіційно оформити “шлюб”

Результати вчорашнього голосування під час першої сесії Тернопільської міської ради 7-го скликання засвідчили, що у мера Сергія Надала є депутатська більшість із 27-28 осіб.

ландякСаме стільки депутатів вчора голосували за обрання секретаря ради та заступників міського голови.

Проте “Свобода” і Блок Петра Порошенка, які розділили між собою усі посади у виконкомі та очолили більшість із депутатських комісій, поки не поспішають офіційно оформити свої відносини та оголосити про створення депутатської більшості у міській раді, яка б взяла на себе відповідальність за стан справ у місті.
Депутат міськради від “Громадянської позиції” Петро Ландяк радить закулісним коаліціантам формалізувати свої стосунки.

“Є більшість у міській раді! Потрібно її формалізувати!

Фракції партії “Солідарність” Блоку Петра Порошенка” і партії “Свобода” кулуарно створили більшість. Вони зайняли весь виконком, забрали керівництво всіх , крім однієї, депутатських комісій. Ми претендували очолити комісію по житлово-комунальних питаннях. Не дали нам такої можливості. Міський голова побоявся обрання мене на посаду голови цієї комісії , а порошенківці йому підіграли.

Я запропонував формалізувати більшість, щоб вона взяла на себе всю повноту відповідальності. Мер звичайно несе відповідальність перед тернополянами , а які партії відповідають за владу в місті?
Посади забрали – а формалізувати відповідальність, не хочуть, бояться!

Ми не голосували за виконком , через пропозицію мера призначити його попередніх заступників , які я переконаний, завдали серйозної шкоди місту.

Розумію, що ця влада далі намірена дурити тернополян. Чи будуть так само зловживати своїм владним становищем – не думаю, не вийде. Розклад сил не той, який був у попередній каденції. Хоча на першому етапі, поки буде дружба Надала з порошенківцями місто перспективи мати не буде, адже призначені кадри на громаду працювати не вміють!” – написав Петро Ландяк на своїй сторінці у мережі Facebook.

Водії з Тернопільщини зіткнулися у сусідній області

Під Тернополем двоє дітей отруїлися чадним газом