Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Скільки тернополяни платять за комуналку в однокімнатній квартирі?

Тернополяни в легкому шоці. Понад 500 гривень власникам однокімнатних квартир доводиться платити за комунальні послуги, надані у жовтні. Кажуть, з настанням холодів цей шок тільки посилиться. 

комуналка1Тернополянин Віталій, який мешкає в одній з новобудов, за жовтень заплатив 556 гривень за комунальні послуги. З них –28 гривень за воду, 10 гривень – за електроенергію, 78 гривень – за послуги жеку і 440 гривень – за газ.

Площа однокімнатної квартири, в якій мешкає тернополянин, – 37 квадратних метри.

– Така сума вийшла при тому, що у мене вдома індивідуальне опалення і жовтень був теплим. – каже Віталій. – А якщо буде холодніше? Навіть боюся подумати скільки тоді доведеться платити.

Тернополянка Оксана Данилків у жовтні за комунальні послуги заплатила 548 гривень. Із них за газ – 21 гривня, вода – 67 гривень, електроенергія – 41 гривня, послуги жеку – 74 гривні і централізоване опалення – 344 гривні.

Площа однокімнатної квартири – 30 кв. м.

– Така сума набігла при тому, що опалювальний сезон розпочався не з початку жовтня, а десь з 10-12 числа. – говорить тернополянка. – За листопад доведеться платити іще більше. А якщо буде холодніше, то й ще більше. Субсидії нам з чоловіком навряд чи вийдуть, бо обоє працюємо офіційно на роботі. А от по 700 гривень, якщо стане холодніше, платити за комунальні послуги теж накладно. У кого квартира більша, то взагалі виходить поза 1000 гривень комунальних послуг. Я просто в шоці від таких тарифів. Узяла на роботі аванс, заплатила за комунальні, і вже майже нема того авансу.

 

На батьківщині Степана Барни не змогли обрати голову районної ради

Гриць Драпак пояснив чому відмовився іти у тернопільські депутати