Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

“Самопоміч” в опозиції до мера Тернополя Сергія Надала?..

“Самопоміч” в опозиції? Такі питання звучали після закінчення першого сесійного засідання депутатів нового скликання від преси та тернополян, які прийшли подивитись на обранців.

Грицишин111Причини так питати в тернополян дійсно були, адже перші голосування: за секретаря міської ради, за склад виконкому, за депутатські комісії – виглядали дійсно як протистояння “постійної більшості” в 27 чоловік та “опозиційної меншості” в 15 осіб. Що відбулось, чому саме такий розклад сил?

Офіційної більшості ніхто ні з ким не створював і не оголошував. Але мені відомо про довготривалі перемовини “хто з ким дружить, хто кого любить”. Основними аргументами в формуванні тих об’єднань, були посади заступників, члени виконавчого комітету, голови комісій.

На торги кликали не всі фракції і це прекрасно видно з голосування, замів, складу виконкому. І може це на краще. Бо для “Самопомочі” в пріоритеті бути голосом тернополян в раді та дієвими представниками громади, аніж політичною силою, котра голосує так як скажуть бо щось від когось отримали.

Під час сесії, коли йшла мова про голів постійних комісій, міський голова запропонував “Самопомочі”, аби показати її страх, очолити комісію з містобудування. Але в результаті сам себе переграв.

Ми планували, що наші депутати будуть головами двох комісій – освітянської та підприємницької. Адже протягом року ми реалізували чимало проектів саме в цих галузях, серед наших депутатів є фахівці у цих сферах. Та їх не отримали. Натомість Сергій Надал запропонував очолити комісію з містобудування. Це був чистої води популізм, бо ж ще до сесії ми публічно озвучили, що можемо очолити лише ті комісії, для яких у нас є фахівці з числа наших депутатів.

Неправильно ставити на голову людину, яка не має достатніх знань в тій галузі. Тому ми й відмовились від цієї пропозиції. Взагалі дивує, як, скажімо медик, може очолювати земельну комісію? Але хочу запевнити тернополян, що наші депутати, які є складі майже всіх комісій, працюватимуть совісно та ефективно. А головне ділитимуться з тернополянами інформацією зсередини, блокуватимуть ті рішення, які будуть шкодити інтересам громади.

Ми готові підтримувати будь-яку політичну силу, в тих питаннях, які дійсно йдуть на користь міста і громади. Але ми не погодимось, як роботи, тиснути кнопки за все, що схочуть пропхати ті, хто йшли у владу для самозбагачення та вирішення своїх питань. Так само ми готові і до доброї співпраці з міською владою, але знову ж таки в правильному руслі. На таку ж підтримку у наших намірах – впроваджувати електронне врядування, реєстри майна та землі, участі громади у владних процессах – сподіваємось і від них.

Наступна сесія, окрім звичних питань, приготувала для новообраних депутатів ще одне випробовування – новий регламент міської ради. З цією ініціативою виступили депутати «Самопомочі», до роботи над ним долучилися представники практично усіх фракцій. Прописані зміни зміцнюють позиції депутатів, приносять в роботу ради відкритість та підзвітність громаді. Та чи проголосує більшість депутатів, звважаючи на “віяння” – під питанням. Проте, 24 листопада, все стане на свої місця.

Андрій Грицишин, голова фракції “Самопоміч” у Тернопільській міській раді

Тернопільській “Ниві” зарахували технічну поразку

Справжні патріоти на Тернопільщині уже сплатили податків на 2,5 мільярди гривень