Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині в’язні тікають з тюрем так легко, як діти зі школи

У Копичинцях цього року втекли 5 засуджених. На даний час втікачів розшукано і повернуто у виправну установу.

колонияПрокуратура перевірила стан законності щодо режиму тримання, затриманих, ув’язнених та засуджених в установах попереднього ув’язнення та виконання покарань області

Під час перевірки представники прокуратури виявили ряд порушень і вжили заходів до їх усунення, повідомляє прес-служба прокуратури у Тернопільській області.

Так, практично у всіх установах виконання покарань УДПтС України в області допускаються суттєві порушення законодавства з режимних питань (як з питань забезпечення охорони, так і з питань нагляду за засудженими).

Зокрема, засуджені у виправних колоніях не забезпечені одягом єдиного зразка, продовжують користуватись забороненими предметами (мобільні телефони, грошові кошти тощо), оскільки шляхи їх надходження належним чином не виявляються і не перекриваються. Обшукова робота в установах, подекуди носить формальний характер і не відзначається ефективністю. Ряд заборонених предметів виявлялись і вилучались в ході прокурорських перевірок.

Крім того, через суттєві порушення і прорахунки в соціально-виховній роботі із засудженими та незабезпечення за ними належного нагляду в дільницях соціальної реабілітації Копичинської ВК-112 в поточному році вчинили втечу 5 засуджених. На даний час втікачів розшукано і повернуто в установу. За вчинення втечі стосовно них також розпочато кримінальне провадження.

Окремі порушення органами прокуратури виявлені в діяльності ІТТ органів внутрішніх справ області (невідповідність окремих ІТТ ОВС усім встановленим вимогам, недоліки при конвоюванні в’язнів тощо).

За наслідками перевірок, з метою усунення виявлених порушень органи прокуратури області внесли на розгляд начальникам установ виконання покарань 13 вказівок, більшість з яких перебувають на розгляді.

Усього впродовж року з названих питань прокуратурою внесено 58 документів реагування, за результатами розгляду яких до дисциплінарної відповідальності притягнуто понад 60 службових осіб.

ДТП на Тернопільщині: іномарка не змогла обігнати мопеда

Тернопільські заробітчани надурили державу майже на 400 тисяч гривень