Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині браконьєри полюють вночі з тепловізорами та глушниками

В результаті проведення воєнних дій на Сході, на Тернопільщині почастішали випадки застосування браконьєрами високотехнічних засобів (приладів нічного бачення, карабінів, глушників) для добування звіра.

олень111 листопада відбулася нарада мисливствознавців і єгерської служби державних підприємств Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства.

На розгляд засідання винесли важливі питання про підготовку до сезону полювання на диких парнокопитних та хутрових звірів, який розпочинається відповідно 14 і 15 листопада, а також щодо суворої звітності й контролю відстрільних контрольних карток і інформації занесеної в них, їх номерів та пропускної спроможності.

Стосувалася нарада й аналізу діяльності єгерських служб, основною роботою є виявлення порушень мисливського законодавства та складення протоколів на порушників правил полювання, повідомили у прес-службі Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства.

На початку засідання головний спеціаліст відділу лісового та мисливського господарства Микола Слюсаревський зазначив, що в результаті проведення воєнних дій на Сході, почастішали випадки застосування браконьєрами високотехнічних засобів (приладів нічного бачення, карабінів, глушників) для добування звіра.

Тож районні мисливствознавці мають бути рушійною силою з охорони державного мисливського фонду і боротьбі з браконьєрством, зазначалося під час наради.

Також доповідач наголосив на тому, що недостатньо використовується єгерський ресурс. До слова, на Тернопільщині є 108 єгерів із працівників державних підприємств та районних організацій УТМР та інших користувачів, основним завданням яких є охорона мисливських угідь Тернопільської області. Водночас сформовані рейдові групи державних підприємств ТОУЛМГ мають бути ефективними у розкритті порушень мисливського законодавства.

Микола Слюсаревський наголосив, що під час рейдів особливу увагу потрібно звертати на пропускну спроможність та номери відстрільних контрольних карток, наявних у мисливців. Норма добування зайця на цьогорічний сезон полювання на хутрових звірів, становить одну особину на мисливця.

 

У Тернополі на проспекті Злуки знову збили пішохода

40 бійців батальйону “Тернопіль” повернулися з відрядження на війну (ФОТО)