Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Дністрі збудують електростанцію, яка забезпечить енергією три області

На території Дністровської ГАЕС, розташованої у місті Новодністровськ Чернівецької області, 27 листопада триває нарада щодо підготовки проекту будівництва каскаду ГЕС на Верхньому Дністрі.

дністер-гес1Про це повідомляє прес-служба Тернопільської обласної державної адміністрації.

Тернопільська делегація на чолі з першим заступником голови обласної державної адміністрації Івана Крисака ознайомлюється з сучасним станом будівництва та експлуатації однієї з найбільш гідроакумулюючих електростанцій в Європі.

До участі у вказаній нараді також запросили керівництво Івано-Франківської та Чернівецької ОДА.

Окрім цього, на порядку денному заплановано: ознайомлення з будівництвом Дністровської ГАЕС та історією реалізації цього масштабного інвестиційного проекту. А також запланована презентація попередніх напрацювань щодо будівництва каскаду ГЕС на Верхньому Дністрі, а також обговорення першочергових питань щодо підготовки проекту будівництва каскаду ГЕС на Верхньому Дністрі.

До слова, ПАТ «Укргідоенерго» найбільша гідроенергогенеруюча компанія України, 100% акцій якої належить державі в особі Міністерства енергетики на вугільної промисловості України, ініціює підготовку проекту будівництва каскаду ГЕС на Верхньому Дністрі. За попередніми оцінками, можливе спорудження ГЕС (потужністю 60 МВт кожна) на територіях Тернопільської, Івано-Франківської та Чернівецької областей.

На Тернопільщині чоловік нарубав дров на дві зими і одну кримінальну справу

Кременчанин хотів підірвати будинок гранатою, яку привіз із АТО