Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Збірна України з футболу їде на Євро-2016 у Францію

Останню, 24-ту путівку на Євро-2016 національна збірна України у вівторок, 17 листопада, вирвала у драматичному матчі-відповіді раунду плей-офф зі збірною Словенії.

Словения-Украина1Нагадаємо, у першому матчі, що відбувся 14 листопада, наші футболісти перемогли  словенів з рахунком 2:0.

Однак, цей комфортний результа вже розтанув на початку матчу-відповіді у Словенії.

Балканські футболісти на 11-ій хвилині зуміли відкрити рахунок – відзначився Цесар.

Надалі впродовж першого тайму гра було просто валідольною для українських вболівальників. Хоч і не надто небезпечні, але моменти раз за разом виникали біля воріт Андрія П’ятова.

У другому таймі збірна України взяла гру під свій контроль – більше володіла ініціативою і постійно плела складні комбінації біля воріт суперника. Втім, до забитого м’яча не доходило.

Слід зауважити, що Словенія, у цьому матчі продемонструвала “надзвичайно високий” рівень європейської культури. Складалося враження, що на полі грають якісь гопники, а не національна збірна країни, що входить до складу ЄС.

Уже на першій хвилині матчу капітан словенців Цесар отримав жовту картку за удар ліктем по голові Євгена Селезньова.

Втім, турецький арбітр Чакир проявив надзвичайну європейську толерантність.

До кінця матчу Цесар так і далі грав ліктями по головах суперника, але другої жовтої, яка б автоматично перетворилася на червону, перед собою так і не побачив.

Лише на 90-ій хвилині Четін показав червону карту для словенця Брешко за те, що просто скосив Євгена Коноплянку.

Загалом впродовж матчу словенці напрацювали як мінімум на три червоні картки тільки за грубу гру, не кажучи вже про розмови з арбітром. А наш Артем Кравець догравав матч із розбитою до крові головою.

Але  футбольний Бог, очевидно, не витримав такого нахабства. На 98-ій хвилині (суддя додав 6 хвилин, а зіграли 8) словенець Кампль, який за гру уже дістав усіх розмовами та апеляціями до арбітра, послизнувся у центрі поля та втратив м’яч.

“Поранений” Артем Кравець швидко підхопив шкіряну кулю і помчав до воріт суперника. Вийшов один на один з воротарем, але не пробив сам, а віддав пас на Андрія Ярмоленка.

Той закотив м’яч уже в порожні ворота – 1:1 і Україна їде у Францію на фінальну частину Чемпіонату Європи, яка відбудеться з 10 червня по 10 липня 2016 року.

У Тернополі високопосадовець на переході збив жінку з дитиною. На вулиці назріває революція

У Тернополі оберуть найкращого студента