Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

За 1700 доларів хабаря тернопільська феміда присудила 1500 доларів штрафу

То хабарники ще й у прибутках залишилися?

хабар-арміяПрокуратура Тернопільської області підтримала державне обвинувачення у кримінальному провадженні стосовно жителя Тернопільського району, який обвинувачувався в одержанні неправомірної вигоди у сумі 1 500 дол.

США за вплив на посадових осіб військового комісаріату та його спільниці – в одержанні 200 дол. США за пособництво у вчиненні злочину.

Досудовим розслідуванням встановлено, що жителька Тернополя пообіцяла через свого знайомого вирішити питання з одержанням призовником військового квитка про непридатність до проходження військової служби.

Отримавши 1 700 дол. США хабара, тернополянка передала знайомому 1500 дол. США для впливу на посадових осіб військового комісаріату, а 200 – залишила собі за пособницькі дії, повідомили у прес-службі прокуратури області.

Вироком суду жителя Тернопільського району визнано винним у вчиненні корупційного злочину та призначено покарання за ч.2 ст. 369-2 КК України (одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави) у виді сплати до бюджету 25 тис. 500 грн. штрафу. Його спільницю суд зобов’язав сплатити штраф у сумі 12 тис. 750 грн. за пособництво у вчиненні злочину.

Слід зауважити, що обидва штрафи по нинішньому курсу валют разом будуть еквівалентні сумі у 1500 доларів. З таким гуманним підходом корупції та хабарництва в країні ніколи не вдасться побороти.

 

 

Сантехнік розповів які дивні речі тернополяни скидають в унітаз

На Тернопільщині створили карту основних боїв УПА