Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Вчитися по новому: Діти отримають підручник з трудового, але не отримають з рідної мови

50 тисяч дітей скоро отримають підручник з трудового навчання, але не отримають з української мови. Ось такі пріоритети у Міністерства освіти.

трудовеЗнання – це зброя, а тому українські корупціонери на галузі освіти заробляють майже як на торгівлі зброєю.

Один із способів заробляння на освіті – це зміна навчальної програми через кожних 3-4 роки з метою начебто реформ, вдосконалення і т. ін. А це відповідно тягне за собою постійну зміну підручників.

Відтак, навчальні видавництва в Україні регулярно отримують державні замовлення на мільярди гривень, а освітянські корупціонери – мільйонні відкати.

З час початку Революції Гідності незабаром виповниться уже два роки, але позитивних змін і порядку в галузі освіти навіть близько не намічається.

Учні 4-их і 7-их, які навчаються за новою програмою, розпочали цей навчальний рік без підручників.

За вікном ось уже 17 листопада, а більшість школярів 4-их і 7-их класів досі без підручників. І ще не швидко їх отримають.

Адже пріоритети Міністерства освіти неабияк дивують.

Так, станом на 10 листопада в Україні замовлено 301 тисячу примірників підручника з української мови і 350 тисяч примірників підручника… з трудового навчання.

“50 тисяч дітей скоро отримають підручник з трудового навчання, але не отримають з української мови. – написала на своїй сторінці у мережі Facebook київська журналістка, активістка громадської організації “Батьківський контроль” Іванна Коберник. – На друк цих нікому не потрібних підручників з праці витратять 7 мільйонів 214 тисяч гривень. Тим часом батьки продовжать роздруковувати дітям завдання з точних наук, покалічені літературні твори, іноземну мову… Але підручник з праці буде у всіх!”

Активістка “Батьківського контролю” зауважує, що іще не порахувала, скільки в цьому ж тендері викинуть державних грошей на підручники з образотворчого мистецтва і музики.

“Я двома руками за культурний розвиток школярів, але чи з цього треба починати, коли в дітей нема по чому вчити історію, алгебру, фізику?” – пише Іванна Коберник.

Юнакам, які уникали мобілізації, не забороняють вступати у поліцію

У Тернополі високопосадовець на переході збив жінку з дитиною. На вулиці назріває революція