Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Василь Шкляр пообіцяв наступний роман написати про Тернопільщину

Відомий український письменник Василь Шкляр зустрівся з тернополянами в рамках презентації нової книги «Чорне сонце».

ШклярНа зустрічі він поділився планами на майбутнє, пише “Терен”.

Зокрема, автор розповів, що в 2016 році розпочнеться зйомка стрічки за його романом «Чорний ворон». Планується зняти щонайменше двогодинний повнометражний фільм для кінотеатрів за голлівудськими стандартами. Загалом матеріалу вистачить і на чотири серії телевізійного фільму.

Про майбутній твір пан Василь говорив загадками, проте зізнався, що події розгортатимуться на Тернопільщині.

– Я не знаю, який це буде жанр, – сказав Шкляр. – На схожих зустрічах, особливо на Галичині, люди вимагають написати героїчний роман про УПА. Я довго думав, з якого боку підійти до цієї теми, бо дуже скрупульозний щодо історичних та географічних деталей. Окрім цього, магія твору полягає в мові, таємниці. Якщо дасть Бог написати ще один хороший твір, то почну його з Тернопільщини, де відбулась одна з найдраматичніших подій в історії УПА. З Тернополя і почну презентацію нової книги.

В основі роману буде тема зради, яку не можна пробачити, але можна пояснити. Є вже і робоча назва – «Золотий перстень». Проте Василь Шкляр зазначив, що йому потрібна перерва між написанням творів, тому шанувальникам його творчості доведеться зачекати.

У Борщівських фермерів викрали мінеральних добрив на 80 тисяч гривень

У Тернополі студенти знову вийшли на Майдан (ФОТО)