Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі злочинці викрали автомобіль, а потім вимагали за нього викуп

Жертвою добре продуманої шахрайської схеми став житель Тернополя. У чоловіка невідомі викрали автомобіль, а потім почали вимагати гроші за повернення транспортного засобу.

avto1Правоохоронці розшукують осіб, причетних до злочину, повідомили у секторі комунікацій головного управління Національної поліції у Тернопільській області.

Тернополянин, як зазвичай, залишив свій автомобіль марки «БМВ» на ніч у дворі будинку. А вже зранку автівки на місці не було. Першим на сполох забив батько потерпілого. Саме йому на мобільний зателефонував невідомий і повідомив, що викрав автомобіль.

Як з’ясували пізніше правоохоронці, викрадений транспортний засіб зареєстрований на батька потерпілого, тож зловмисники  із документів, які були в салоні авто, дізналися номер телефону власника  і зателефонували йому.

За новиною про крадіжку, надійшла  пропозиція повернути автівку за чималу грошову винагороду. Чоловік зв’язався з сином і далі перемовини зі злодіями вів останній. Спочатку телефонні аферисти наказали потерпілому перекинути тисячу гривень на банківський рахунок. Чоловік виконав умови. Після цього йому повідомили місце, де знаходяться документи від його  автівки. Далі зловмисники почали вимагати чотири тисячі за повернення іномарки. Тернополянин знову скинув обумовлену суму на рахунок шахраїв. Після цього йому зателефонували і повідомили, де знаходиться його машина. Автомобіль потерпілий виявив цілим та неушкодженим неподалік від місця свого проживання.

Правоохоронці проводять оперативно-розшукові заходи щодо розкриття злочину. Уже встановлено, звідки телефонували зловмисники та де знімали гроші.

Аби вберегти краян від подібних афер, поліцейські радять не довіряти телефонним незнайомцям. Не вестися на їхні пропозиції та одразу повідомляти про такі факти правоохоронцям.

 

На Тернопільщині один водій в’їхав у дерево, інший – у стіну

Надал утворив коаліцію з “Самопоміччю”. Поки що тільки футбольну…