Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині злочинці зрізали 13 кілометрів високовольтного проводу

У період з серпня по жовтень невідомі зловмисники зрізали 13 кілометрів або ж більше тонни високовольтного проводу в Козівському районі на Тернопільщині.

електрика2Факт розкрадання державного майна виявили працівники ЛЕПу під час чергової перевірки справності електромереж й повідомили про це правоохоронців.
Співробітники Козівського відділення ГУ Національної поліції в області розшукують зловмисників.

Крадіжки проводу скоїли особи, які добре знали, що роблять, –  у цьому переконані районні поліцейські, – адже спроба зрізати лінію, яка перебуває під напругою у 10 тис. Вт   без спеціального захисного костюму та обладнання рівноцінна смерті.

За словами т.в.о начальника Козівського відділення ГУ Національної поліції Михайла Швайки, крадіжки були скоєні на двох ділянках. У першому випадку поцупили 5 км електромереж  вагою 746 кг, у другому – 8 км вагою 1189 кг.

Вочевидь, щоб зрізати й вивезти таку кількість проводу, невідомі особи мали не одноразово приїжджати на місця злочину. Щоб їхні злодіянні якнайдовше залишалися непоміченими, об’єктом наживи обирали резервну лінію, адже при пошкодженні основної зникло б електропостачання в населених пунктах і це негайно помітили працівники ЛЕП.

За фактами розкрадання державного майна відкрите кримінальне провадження за статтею 185 ККУ – крадіжка. Слідство триває, повідомили у секторі комунікацій головного управління Національної поліції у Тернопільській області.

Тим часом правоохоронці закликають мисливців не ризикувати власним життям заради примарної можливості заробити. Спроба зрізати провід ЛЕП може вартувати надто дорого – життя.

40 бійців батальйону “Тернопіль” повернулися з відрядження на війну (ФОТО)

Деревляний придумав як зробити Ратушняка депутатом міськради