Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі на ЦУМі встановлять “золоте” табло за 500 тисяч гривень

Сучасне інформаційне табло, яке показуватиме температуру повітря, годину та радіаційний фон, встановлять на будівлі тернопільського ЦУМу.

ЦУМВідповідне рішення прийняли депутати на сесії міської ради Тернополя, що відбулася у вівторок, 24 листопада.

– На другій сесії міської ради була прийнята програма про затвердження  захисту населення і території міста Тернополя від надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру на 2016-2018 роки. Зокерма, одним із пунктів цієї програми передбачено встановити сучасний монітор на ЦУМі, який би показував температуру, розмір радіації, годину і все інше, тобто відновити те, що раніше існувало, але встановити вже сучасний монітор і більший за розмірами, – розповів міський голова Тернополя Сергій Надал.

Цікаво, що на закупівлю цього надсучасного табло з бюджету виділять аж 500 тисяч гривень. Сума доволі чимала, і, до речі, тернополяни уже висловлюють своє обурення з приводу вартості цього проекту.

“Був дуже радий, дізнавшись про намір встановити нове інформаційне табло на ЦУМі. – пише тернополянин Олександр на сайті Тернопільської міської ради. – Проте, не меншим було здивування, побачивши скільки грошей на це виділяють з бюджету. Пошукав в інтернеті, найдорожчі LED-екрани з надвисоким розширенням 27 777 пксл/м² коштують близько 55 тис.грн\\кв.м. Це найдорожчий і найкращий який є. В такому немає потреби, але брав до уваги найдорожче що є, щоб менше питань виникало. Якшо ставити такий екран шириною в 5м і висотою в 1м, то матимемо 5кв.м. Тобто найдорожчий на ринку екран площею в 5кв.м буде коштувати ледь 280тис.грн. Нехай, космічні 20 тис. грн. на доставку з будь-якої точки нашої планети. Решта грошей куди? 200тис.грн на програмування екрану і монтаж? Це що, жарт? Проінформуйте, будьте ласкаві, про те, який саме екран міська раза збирається купувати і розпишіть детальний розхід коштів. Що і куди. Дякую за відповіть, яку очікую тут побачити!”

Своє запитання тернополянин розмістив вчора, 25 листопада. Відповідь міськради на запит мешканця міста поки що немає.

У Тернополі травмована жінка звернулася до лікарів через два тижні після ДТП

Водій “Шевроле Лачетті” відправив водія гужової підводи у лікарню