Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині “ударівець” замість новітнього кінотеатру облаштував базар

Фонд держмайна не зміг розірвати договір купівлі продажу будівлі та майна недіючого кінотеатру «Мир» у м.Чортків Тернопільської області. Про це свідчить рішення Львівського апеляційного господарського суду.

кінотеатр-базар-300x198У 2007 році Регіональне відділення Фонду держмайна через аукціон продало ТОВ «ТРК «Сіті Центр» будівлі та майно недіючого кінотеатру «Мир» у м.Чортків на вул.Шевченка,19.

Йдеться про триповерхову будівлю площею 1358 кв.м. Вартість об’єкта оцінили в 1,40 млн грн. Як пишуть місцеві ЗМІ, у колишньому кінотеатрі розміщені торгові ряди.

За умовами договору покупець мав реконструювати і переоснастити кінотеатр на новітні технології кінопоказу фільмів і протягом 3 років з часу підписання договору ввести кінотеатр в дію. У 2011 році до договору внесли зміни: відстрочили відкриття кінотеатру до 14 жовтня 2014 р.

Але у 2014 р. «ТРК «Сіті Центр» попросив Фонд держмайна відстрочити введення кінотеатру ще на два роки – до жовтня 2016 року. Зі свого боку Фонд держмайна провів перевірку і встановив порушення договору в частині утримання об’єкта і проведення його реконструкції.

Але Фонд держмайна після ревізії з січня 2015 року подав позов до суду про розірвання договору продажу. Вітам, паралельно Чортківська районна рада проголосувала за відстрочення введення кінотеатру до 1 червня 2015 року.

Суд взяв це до уваги, зазначивши, що Чортківська райрада як власник об’єкту приватизації не дала згоди на розірвання договору купівлі-продажу. Крім того, суд взяв до уваги те, що у 2009 році «ТРК «Сіті Центр» також викупило землю під будівлею площею майже 0,17 га. Відтак витребування у фірми самої будівлі утруднить чи навіть унеможливить реконструкцію кінотеатру іншою особою.

«ТРК «Сіті Центр» подавало зустрічний позов, щоб зобовязати Фонд держмайна підписати договір, яким відстрочити введення в дію кінотеатру до жовтня 2016 року. Але суд цей позов не задовольнив.

Єдиним власником «ТРК «Сіті Центр» є Олег Ваврик, депутат Чортківської міської ради останнього скликання, в останні роки відомий як член партії «УДАР Віталія Кличка». У 2012 році він балотувався від цієї партії до Верховної ради, але не пройшов, пишуть “Наші гроші”.

На Тернопільщині засуджений за вбивство втік із в’язниці

Ратушняк і Вонс не стали навіть депутатами міськради