Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

“Цілителька” та скупниця горіхів обікрала пенсіонерку з Тернопільщини

Двох мешканок Волині кременецькі правоохоронці підозрюють у вчиненні крадіжки з приватного будинку в селі Горинка. Про це повідомили у секторі взаємодії з громадськістю УМВС України в Тернопільській області. 

шахрайство1Поки одна зловмисниця пропонувала потерпілій «вилікувати» усі її недуги, інша таємно взяла «плату» за послуги спільниці –  поцупила у пенсіонерки три тисячі гривень.

Свій візит на Тернопільщину волинянки пояснюють бізнесовими справами, мовляв, їздили скуповувати горіхи. Дивно, проте поверталися гастролерки до Луцька не з мішками плодів, а з чужими грошима.

На в’їзді в місто автомобіль, на якому пересувалися зловмисниці, зупинили працівники волинської міліції, бо саме на іномарку «Шкода» з вказаними номерними знаками надійшло орієнтування з Тернопільщини.

Розкриття цього злочину, до слова, з категорії, які нелегко розплутати, – це спільна справа  правоохоронців і громади села Горинка. Пильність односельців потерпілої, їхня небайдужість допомогли міліціонерам Кременецького райвідділу внутрішніх справ зібрати якнайбільше відомостей про підозрюваних. Співпраця тернопільських міліціонерів з колегами із сусідніх областей, зокрема, Волинської, таки принесла бажаний результат – зловмисниць було затримано.

Зі слів начальника кременецької міліції Володимира Галевича,  повідомлення про крадіжку з приватного будинку жительки села Горинка надійшло від її сусідів. Правоохоронцям люди повідомили, що того дня в своєму населеному пункті вони бачили автомобіль «Шкода» в якому, окрім водія, було двоє жінок, що ходили від обійстя до обійстя начебто з пропозицією купити горіхи.

Та, як з’ясувалося, незнайомки не тільки видавали себе за скупниць, а одна з них, завітавши до будинку 59-річної селянки, представилася цілителькою і запропонувала жінці позбутися недуг.

шахрайство2шахрайство3

Потерпіла розповідає, що до кімнати, де вона перебувала, зайшла тільки одна незнайомка. Інша, як з’ясувалося, в той час нишпорила в кухні та в сусідній кімнаті. Волинянка, побачивши, що пенсіонерка ходить з ціпком стала розповідати про свої цілительські здібності, про те, як вона за допомогою свічки та води лікує від усіх недуг.

Проте попередила  – за послугу треба заплатити. Зрозумівши, що з непроханою гостею їй немає про що розмовляти, жителька Горинки стала випроваджувати її з хати. В цей час помітила тінь іншої зловмисниці. Каже, що дуже злякалася і стала кричати, а незнайомки кинулися навтьоки.

До потерпілої збіглися сусіди. Вони й зателефонували до правоохоронців, а ті оперативно прибули на місце виклику.

–          Зібравши достатньо свідчень, ми повідомили про випадок чергового обласного управління внутрішніх справ, – розповідає начальник райвідділу Володимир Галевич. – А вже з управління було надіслано орієнтування до інших районів та сусідніх областей. Через декілька годин від волинських колег надійшло повідомлення про те, що на в’їзді до Луцька зупинено оголошений у розшук автомобіль. Зловмисниць доправили до Кременця.

Гастролеркам інкримінують частину першу статті 186 Кримінального кодексу України. Також перевіряють їх на причетність до вчинення інших протиправних діянь.

У Надала пояснили коли затвердять зміни у Генеральний план забудови Тернополя

15 склянок макової соломки у тернопільських селах коштує 1800 гривень