Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі під час підрахунку голосів побили журналіста

Про нанесення тілесних ушкоджень до чергової частини Тернопільського міськвідділу міліції телефоном поскаржився журналіст однієї з громадських організацій.

vybory (1)Він заявив, що член міської територіальної виборчої комісії спричинив йому фізичний біль, повідомили у секторі зв’язків з громадськістю УМВС України в Тернопільській області.

На момент виникнення конфлікту правоохоронці перебували за межами приміщення, оскільки не мають права без дозволу бути присутніми під час засідання ТВК чи підрахунку голосів.

Слідчо-оперативна група, яка прибула на місце виклику, опитала свідків. Останні заявили, що журналіст заважав працювати комісії і постійно втручався в її дії.
Журналіст, про якого йдеться, – це представник громадянської мережі “ОПОРА”, яка здійснює спостереження за усім виборчим процесом.

Після кількох попереджень члени ТВК проголосували за те, щоб представник “четвертої влади” покинув приміщення. Останній відмовився і член виборчої комісії взяв його за ліву руку та спробував вивести із приміщення ТВК.

В результаті – журналіст звернувся до травмпункту за допомогою зі скаргою на забій плеча. Його не госпіталізовували.

Правоохоронці внесли дану подію до єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 126 частина 1 – умисне завдання удару, побоїв або вчинення інших насильницьких дій, які завдали фізичного болю і не спричинили тілесних ушкоджень.

Санкція статті карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот годин, або виправними роботами на строк до одного року.

 

Як 7 партій поділять місця у Тернопільській міській раді

Чи зупинить Півторак той тернопільський бардак?