Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Надала пояснили коли затвердять зміни у Генеральний план забудови Тернополя

На сайті Тернопільської міської ради із вересня оприлюднено проект змін до Генерального плану Тернополя, який проходить обговорення.

будоваГромадськість та архітектори можуть вносити пропозиції щодо змін у генплані, а затверджувати остаточний варіант змін будуть уже депутати нового скликання, запевняє прес-служба Тернопільської міської ради.

Як розповідає начальник управління архітектури та містобудування Василь Бесага, попередній Генеральний план міста затверджували ще у 2010 році депутати попереднього скликання. Процедура містобудівного законодавства передбачає, що зміни необхідно вносити у проект кожні п’ять років у зв’язку із розвитком та розбудовою міста.

Останні зміни спроектовані київським державним науково-дослідним інститутом проектування міст «Дніпроміст».

«На сьогоднішній день ще триває збір зауважень та пропозицій від громадськості, які будуть надані на опрацювання проектанту, – каже заступник міського голови Тернополя Вікторія Остапчук. – Зазначу, що після того, як буде завершений процес громадського обговорення, останній варіант змін до генплану буде винесений на розгляд депутатів міської ради. Скоріш за все, сесія відбудеться вже після виборів і дані зміни будуть затверджуватись вже новим складом Тернопільської міської ради».

Нагадаємо, наміри міської влади внести зміни до Генплану Тернополя викликали неабиякий розголос у громадськості. Ряд громадських активісті стверджують, що у такий спосіб міська влада перед виборами намагається підчистити свої гріхи та узаконити усі забудови, які були здійснені всупереч Генеральному плану забудови міста.

Тернополяни і надалі щедро фінансують аферистів

“Цілителька” та скупниця горіхів обікрала пенсіонерку з Тернопільщини